Att titta på sport är ett populärt nöje i hela världen, och likaså är att äta middag på restaurang tillsammans med vänner och familj. Detta har flera restauranger bestämt sig för att kapitalisera på, genom att erbjuda möjligheten att göra båda sakerna samtidigt. Exakt vad som kan kategoriseras som en sportrestaurang är inte helt självklart, men restaurangen bör åtminstone ha en tv, modell större, där gästerna kan titta på olika sportevenemang medan de äter eller dricker vid baren. De som bor i Stockholm kan glädjas åt att det finns ett ganska stort utbud av sportrestauranger att välja mellan i staden.

Ett självklart namn när man talar om sportrestauranger är till exempel O’Learys, som har filialer i nästan hela landet. I Stockholm är det framförallt två av O’Learys många restauranger som man ska spana in om man tycker om god mat med amerikansk känsla och sport: O’Learys i Kista och O’Learys i Mall of Scandinavia. Något som skiljer O’Learys från de flesta andra sportrestauranger är nämligen att man inte bara kan titta på sport, utan också ägna sig åt sport själv. I Kista kan man till exempel spela bowling eller åka gokart, och i Mall of Scandinavia kan man smälta maten samtidigt som man spelar en omgång biljard. O’Learys är med andra ord en mångsidig restaurang som passar lika bra för middag, after work och en helkväll.

Båda dessa filialer av O’Learys ligger dock norr om stan, och om man bor i Stockholms södra delar kan man därför istället söka sig till exempelvis Pitcher’s, som ligger vid Mariatorget på Södermalm. Pitcher’s har en storbildstv där det visas sport hela tiden. I vanliga fall är volymen ganska dämpad, men Pitcher’s menar själva att om stämningen kräver det så får händelserna på tv:n ta större utrymme. Förutom sporten erbjuder Pitcher’s också quiz och after work. Något annat som de kan skryta med är att de riktar in sig på närproducerade och ekologiska råvaror, så om man värdesätter det lika mycket som sport är Pitcher’s rätt restaurang att boka bord på.

Dessa är bara tre exempel på det otaliga antal sportrestauranger och sportbarer som finns i Stockholm, där alla kan hitta just sin favorit att bli stammis på.

Posted in Mat