Sverige har ett mycket brett utbud av olika restauranger. Eftersom Sverige har turen att vara så mångkulturellt, har även utbudet av mat och restauranger vuxit sig riktigt stort. Nästan överallt i Sverige kan man hitta allt från amerikanska hamburgare med bacon och ost, till thai-mat eller italiensk pasta eller pizza.

Trots att det fortfarande finns många restauranger som serverar klassisk svensk mat, är det faktiskt mer vanligt att man finner mat som har sin grund från andra länder och kulturer. Det kan finnas många olika anledninPeople buying drinks and snacks in Stockholm, Swedengar till detta, men sanningen är att fler och fler svenskar hellre föredrar den lite mer kryddiga utländska maten, än en pytt i panna, även till vardags.

Det är inte enbart på restauranger som man har börjat märka av hur den utländska maten har tagit mer och mer plats, nuförtiden lagas det även thaimat, indiskt, sydamerikanskt, tapas och mycket mer till vanliga middagar och mitt i veckan. I skolor och förskolor serveras mat med influenser från andra länder och i dagsläget är det få personer som ser något exotiskt och annorlunda med utländsk mat. Det har blivit en del av vår vardag och finns tillgänglig överallt, till allas fördel.

Pizza, kebab, pasta och thaimat är några av det maträtter som är absolut vanligast när det kommer till utländsk mat i Sverige. I samma takt som svenskarnas intresse ökade för maten, ökade även restaurangerna som serverade den. Idag kan man enkelt hitta mer än en pizzeria i samma område, och det är inte ovanligt att du även hittar en kebabkiosk i huset bredvid.

Trots att det sälPeople eating in a restaurant, Gamla Stan, Stockholm, Swedenjs väldigt mycket av denna typ av mat, så kan det vara svårt och tufft att konkurrera med alla andra restauranger som är inne på samma typ av spår. Vissa ställen väljer att enbart servera en typ av inriktning, som hamburgare av olika slag, medan andra vill kunna erbjuda sina kunder så mycket som möjligt och servera därför allt från pizza, pasta, sallader, kebab, kyckling, hamburgare och ja, det mesta som man kan tänkas komma på.

Det finns absolut fördelar med att kunna ha en stor och varierande meny, men det är också viktigt att kunna servera mat med hög kvalité. I grund och botten är det detta som kommer avgöra om du lyckas eller inte.

Posted in Mat