Ett hål i väggen kan ge en matupplevelse utöver det vanliga och maten kan vara smakrikare än på den finaste restaurang. Streetfood har blivit alltmer populärt och kunderna varierar från damerna i fina kvarteret, till ungdomar med stram budget. Glöm dock den smaklösa kokkorven som legat alltför länge på uppvärmning och det blaskiga potatismoset. Här handlar det om innovativa rätter med spännande dofter, men också traditionella smaker från alla världens hörn. Vad sägs om en färsk tortilla med kött och toppad med stark grön salsa?

Mat från alla världens hörn

Vi svenskar blir alltmer intresserade av mat och vi har ett öppet sinne för nya smaker. För dig som vill smaka på mat från världens hörn är en Foodtruck-festival rena himmelriket. Festivaler ordnas på flera håll i landet och bland annat Malmöborna har kunnat avnjuta härliga smaker från uppåt 80 olika matförsäljare. Den här typen av festivaler är ett nöje som passar alla åldrar. Det fina är att man inte behöver kivas över vilken restaurang man ska gå på, eftersom man här hittar något för alla smaker. Utomlands, speciellt i USA, är denna typ av festivaler ett omtyckt nöje. Om du råkar ha vägarna förbi Los Angeles får du inte missa den kända foodtruck-festivalen, som går av stapeln första fredagen varje månad.

Starta egen foodtruck

Det finns många som har övergivit sina restauranger för att istället skaffa sig en foodtruck. Att starta en foodtruck är billigare än att öppna egen restaurang, men det är mycket att tänka på innan man drar igång sin verksamhet. För att lyckas ska du brinna för det du gör och du måste hitta ett koncept som håller. Du måste hitta din egen inriktning för att inte försvinna i mängden. Att vara händig och kunna laga mat är viktigt. Det är ett fordon du ska skaffa och mycket ska klaffa för att den ska kunna ta dig fram på vägarna. En skruvdragare kan användas till mycket och diverse andra verktyg behöver du alltid ha med dig. En punktering eller trasiga maskiner ska inte stoppa din väg till en spännande matfestival.

Posted in Mat