Det här med hyfs på en Restaurang har länge varit en klurig fråga. Majoriteten av människor är medvetna om att man bör bete sig på ett sätt som inte stör andra gäster, men var går då gränsen för vad som är störande och inte, och hur mycket ska man anpassa sig efter sin granne vid bordet bredvid?A table setting of fine china and crystal with beige linens

Att vara högljudd och föra oväsen av olika slag är aldrig något som passar sig på en restaurang, oavsett om man är vuxen eller barn. Denna typ av beteende är mer vanligt på en sportbar eller snabbmatskedja, men det är inte säkert att folk heller där uppskattar sin måltid med en skvätt av gallskrik.

Det kan vara svårt att veta vart gränsen går, speciellt om man har tagit några glas vin och är ute med goda vänner. Därför kan det vara bra att man, redan innan man bokar restaurang, kolla upp vilken typ av ställe man hamnar på. Trots att man längtar efter att smaka på en väldigt dyr och lyxig meny, kanske man får en betydligt roligare kväll på ett mer avslappnat ställe. Detta beror självklart på vilken typ av person man är och hur nära man har till högre tonlägen.

Har man barn med sig så ska man hålla koll på dom. Det är inte trevligt för andra gäster när okända barn springer mellan borden, oYoung man and woman eating on a datech vill det sig illa kan dom snabbt hamna framför en servitörs fötter och orsaka en olycka. Vid situationer där ett barn är högljutt är det bättre att gå ut med barnet tills hen har lugnat ner sig, ett barn fungerar inte som en vuxen människa och dämpar sig enbart för att man ber om det.

Ibland kan man dock känna att man har hamnat bredvid personer som misstycker och sneglar illa för varje litet andetag man gör. Restaurangen vill att du som kund ska ha en så trevlig upplevelse som möjligt och det kan då vara en god idé att få be om att byta plats. Lättast är självklart om man har uppmärksammat detta redan innan maten kommer, är det fullt dukat med vin och mat kanske man får bita sig lite i tungan just den kvällen, det finns ju så många fler.

Posted in Mat